Strona główna

Manti FRESH! – nowe połączenie na pieczenie

Manti FRESH! to dwuwarstwowa guma funkcjonalna łącząca zalety tabletki i gumy do żucia. Pierwsza warstwa już w trakcie żucia uwalnia neutralizujące związki wapnia i magnezu, które szybko trafiają do żołądka. Olejek miętowy i mentol zawarte w drugiej warstwie zapewniają odświeżający smak w ustach.

Stosowanie produktu w postaci gumy do żucia ma dwie zalety:

  • żucie stymuluje ślinianki do produkcji śliny, która jest niezbędna do rozpuszczenia składników aktywnych, zawartych w warstwie tabletkowej
  • zasadowe pH śliny dodatkowo i w naturalny sposób łagodzi dolegliwości.

Manti FRESH! wykorzystuje opatentowaną technologię łączenia warstwy tabletkowej z warstwą gumową.

WARSTWA 1

Baza gumowa - zapewnia świeży smak w ustach

  • olejek miętowy
  • mentol
  • WARSTWA 2

    Baza tabletkowa - uwalnia substancje neutralizujące

  • węglan wapnia - 100 mg wapnia (w 2 gumach)
  • wodorotlenek magnezu - 122 mg magnezu (w 2 gumach)
  • Węglan wapnia oraz wodorotlenek magnezu zawarty w Manti FRESH! to substancje o charakterze zasadowym. W zetknięciu z kwasem solnym, wchodzącym w skład soku żołądkowego, zobojętniają go.

    Dla kogo jest Manti FRESH!?

    Manti Fresh to suplement diety przeznaczony dla osób odczuwających nieprzyjemne pieczenie np. po zjedzeniu pikantnych potraw, poszukujących odświeżenia, lubiących żuć gumy do żucia.

    Jak stosować Manti?

    Stosować od 1 do 2 gum dziennie.

    Gumę należy rozgryźć, następnie żuć dowolnie długo. Guma nie rozpuszcza się. Nie należy jej połykać.

    Dowiedz się więcej:

    Przejdź do Hello Zdrowie